WDR - Wide Dynamic Range

WDR är en funktion som finns i utvalda nätverkskameror / IP kameror. WDR dämpar överexponering av ljus samtidigt som den ökar exponeringen av mörka och skuggiga områden i en bild. I ett kamerasystem kan det vara avgörande när du exempelvis ska identifiera en person, registreringsskylt eller liknande. Vi rekommenderar att använda en kamera med WDR vid övervakning av bilvägar, parkeringsplatser, bensinmackar och liknande platser där bilar kör med helljus som gör registreringsskyltarna osynliga utan WDR. Vi rekommenderar också att använda kamera med WDR vid ingångar, fönster och dörrar med starkt ljus i bakgrunden. Med WDR kommer du aldrig få mörka suddiga bilder.

På dagtid:

Lämplig för alla typer av ingångar och för banker, kontor, rum med stora fönster eller andra platser med olika ljusförhållanden. Se den stora skillnaden med och utan WDR nedan.

WDR OFF: I ett scenario med motljus där en person står framför en ljus entré skulle ansiktet i det mörka området knappt vara synligt.

WDR ON: Med en kamera som har WDR får du en bättre bild i dom mörka områdena med hög motljuskompensation. 

På nattetid:

På nattetid är WDR-kameror lämpliga för områden med extremt starkt ljus. Exempel: Parkeringsplatser, bilvägar, bensinmackar, och andra platser där du vill kunna läsa av en registreringsskylt även fast helljuset är på.

WDR OFF: Utan WDR får en kamera stora svårigheter att anpassa ljuset på en plats med stor variation av ljus. När kameran gör den ljusa delen så synlig som möjligt, förloras ofta detaljerna i det mörka området.

WDR ON: En kamera som har WDR balanserar mängden ljus från den mörka platsen och den ljusa platsen för att bilden ska bli så bra som möjligt.