Personuppgiftpolicy / Integritetspolicy Holars AB.

Din personliga integritet är viktig för oss på Holars AB. Beskrivning av hur Holars AB, Org. nummer: 556631-0776, Brukets Väg 26 74693 Bålsta, Sverige, epost: info@holars.se samlar in och använder dina personuppgifter. När du registrerar dig som kund på holars.se godkänner du våra köpevillkor och vår Personuppgiftpolicy.

Personuppgiftsansvarig.

Holars AB är ansvarig för hur Holars AB behandlar personuppgifter och har ansvar för att behandlingen sker i enlighet med personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen (GDPR).

Varför samlar vi in personuppgifter?

För att bli kund hos oss, göra en beställning, kontakta oss eller chatta med oss via vår livechat behöver vi samla in personuppgifter. Några exempel på varför vi samlar in personuppgifter är:

För att du ska kunna genomföra en beställning.
För att vi ska kunna ge support via mail.
För att vi ska kunna ge support via livechat.
För att vi ska kunna skicka orderbekräftelser.
För att vi ska kunna skicka faktura vid lagd order.
För att vi ska kunna skicka nyhetsbrev. (samtycke krävs)
För att kunna förbättra våra tjänster. (genom cookies)
För att vi ska kunna skicka SMS med spårningslänk.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

- Personuppgifter vi sparar när du registrerar dig som kund på holars.se

 När du registrerar dig på holars.se lagras dina personuppgifter i vår webbleverantörs krypterade servrar. Holars.se använder SSL (Secure sockets layer). SSL används för att kryptera data som överförs från webbläsare och webbserver. Webbadresser som skyddas med SSL börjar med https och inte http. Den data vi lagrar är för att du ska kunna göra köp i vår webbutik. Personuppgifter vi lagrar vid registrering är:

- Företagsnamn eller Förnamn & Efternamn.
- Org.nr (Företag)
- Fakturaadress (Adress, postnummer, ort)
- Leveransadress (Adress, postnummer, ort)
- E-postadress
- Mobilnummer
- Kontaktperson
- Lösenord (som krypteras i vår webbleverantörs servrar)
- Om du vill ta emot nyhetsbrev (Samtycke krävs)

- Personuppgifter vi & våra betalningspartners sparar när du gör ett köp.

Vi erbjuder flera olika betalningslösningar som Klarna faktura, Klarna konto, DIBS kortbetalning och Fortnox faktura. Dessa tjänster har alla sina egna villkor och policys som du godkänner när du väljer deras betalningstjänst, samt godkänner våra köpevillkor & personuppgiftpolicy. Uppgifterna lagras för att kunna fullgöra avtal mellan oss och dig som kund. Nedan kan du läsa om våra partners dataskyddspolicy/personuppgiftpolicy

Klarna Faktura & Klarna Konto dataskyddpolicy.  

Genom att använda Klarnas tjänster, accepterar du Klarnas dataskyddspolicy och Klarnas behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att Klarna använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår Klarnas dataskyddspolicy innan du använder deras tjänster.

DIBS kortbetalning personuppgiftpolicy.

Din betalning är säkrad genom att Holars AB använder DIBS (www.dibs.se) som betalväxel. DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser. Holars AB har därmed aldrig tillgång till kort informationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter.

Fortnox Faktura, Klarna, DIBS.

När du handlar med Klarna faktura, Klarna Konto eller DIBS kortbetalning lagras köpet också i vårt bokföringsprogram Fortnox. Enligt bokföringslagen måste detta lagras i 7 år. Det som lagras i Fortnox när du beställer med Klarna, DIBS eller Fortnox faktura är.

- Företagsnamn eller Förnamn & Efternamn (som privatperson)
- Fakturaadress (Adress, postnummer, ort)
- Leveransadress (Adress, postnummer, ort)
- Datum
- Ordernummer
- Kontaktperson
- Betalningstyp (Klarna, DIBS, Faktura)
- Märkning
- E-postadress
- Mobilnummer

Orderbekräftelse.

Vi skickar en orderbekräftelse via e-post för att bekräfta när en order blir lagd på holars.se. Skulle du råka fylla i fel uppgifter, leveransadress, fakturaadress eller liknande kan vi enkelt korrigera detta om du kontaktar oss direkt.

Pacsoft online / Postnord (Fraktbolag)

Vi skickar ut våra beställningar med fraktbolaget Postnord. Vid lagd order skickas leveransinformation automatiskt till portalen Pacsoft online. Pacsoft online sparar ditt företagsnamn eller förnamn & efternamn, leveransadress, mobilnummer och mailadress.

Registrering till nyhetsbrev.

För att registrera dig till vårt nyhetsbrev använder vi en kryssruta där du som kund vid registrering kan ge samtycke om att vi får skicka nyhetsbrev till dig. När samtycke getts lagras ditt förnamn, efternamn, företagsnamn (om registrerad som företag), epost, samt datum för när samtycke gavs. För att skicka mail använder vi programmet Mailchimp och det är där informationen ovan lagras. Du kan ta bort ditt samtycke genom att avregistrera dig i avregistreringslänken som vi skickar med i varje nyhetsbrev.

Support via mail / Livechat.

För att kunna ge bra och snabb support via livechatten eller via kontakta oss schemat behöver vi veta din e-postadress och ditt namn. Din fråga med ditt namn och e-postadress skickas sedan till vår mailadress info@holars.se så vi snabbt kan ge dig svar på din fråga.

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Dina personuppgifter sparas så länge det är nödvändigt för att uppfylla ändamålet till varför dom samlades in. Insamlade mailadresser med samtycke lagras tills uppsägning sker eller tills samtycket återkallas via kontakt.

Cookies (Informationskapslar)

Vi använder cookies för att ge dig som användare en så bra upplevelse som det går. En cookie är en textfil som lagras på din dator så att du som kund exempelvis kan lägga till en produkt i din varukorg. Om du inte vill använda dig av cookies kan du avaktivera cookies i din webbläsares inställningar.

Holars.se använder Googles annonstjänster.

Vi använder Google analytics spårning för att:

Göra våra annonser mer effektiva.
Få rapporter om annonsaktivitet.
Analysera hur användare använder holars.se.
Analysera hur användare hittade till oss.

Läs mer om hur google analytics använder personuppgifter här.

Kontakta oss.

Om du vill ändra eller ha tillgång till dom personuppgifter som vi behandlar kan du logga in på holars.se och trycka på mitt konto --> ändra uppgifter. Vill du radera ditt konto eller om du har några andra frågor kan du kontakta oss på info@holars.se

För att lämna in klagomål med anledning av hur vi behandlar dina personuppgifter kan du göra det till datainspektionen. Se mer information om hur du gör det på www.datainspektionen.se

Ändringar i Holars AB's personuppgiftpolicy.

Holars AB förbehåller sig rätten att när som helst ändra, lägga till eller ta bort text i personuppgiftpolicyn om det är nödvändigt för att korrigera fel eller uppfylla nya regler, lagar eller krav. Den nya personuppgiftpolicyn ska då publiceras på holars.se.