Personuppgiftpolicy / Integritetspolicy Holars AB.

Din personliga integritet är viktig för oss på Holars AB. Beskrivning av hur Holars AB, Org. nummer: 556631-0776, Brukets Väg 26 74693 Bålsta, Sverige, epost: info@holars.se samlar in och använder dina personuppgifter.

När du registrerar dig som kund på holars.se godkänner du våra köpevillkor och vår personuppgiftpolicy. Holars AB säljer endast till myndiga personer över 18 år.

Personuppgiftsansvarig.

Holars AB är ansvarig för hur Holars AB behandlar personuppgifter och har ansvar för att behandlingen sker i enlighet med personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen (GDPR).

Varför samlar vi in personuppgifter?

För att bli kund hos oss, göra en beställning, kontakta oss eller chatta med oss via vår livechat behöver vi samla in personuppgifter.

Holars AB använder intresseavvägning som grund för behandling baserat på den nya dataskyddsförordningen artikel 6.f) "Behandlingen är nödvändig för ändamål som rör den personuppgiftsansvariges eller en tredje parts berättigade intressen, om inte den registrerades intressen eller grundläggande rättigheter och friheter väger tyngre och kräver skydd av personuppgifter, särskilt när den registrerade är ett barn". Kunder som redan är registrerade i vår kunddatabas behöver därför inte ge något nytt samtycke för att fortsätta få information från oss. Kunder kan när som helst be om att bli borttagen från vår mailtjänst.

När du gör en beställning hos oss samlar vi in personopplysningar för att uppfylla rättslig förpliktelse enligt artikel 6. c) "Behandlingen är nödvändig för att fullgöra en rättslig förpliktelse som åvilar den personuppgiftsansvarige". Detta för att uppfylla bokföringslagen. Några exempel på varför vi samlar in personuppgifter är:

För att du ska kunna genomföra en beställning.
För att vi ska kunna ge support via mail.
För att vi ska kunna ge support via livechat.
För att vi ska kunna skicka orderbekräftelser.
För att vi ska kunna skicka faktura vid lagd order.
För att vi ska kunna skicka nyhetsbrev.
För att kunna förbättra våra tjänster. (genom cookies)
För att vi ska kunna skicka SMS med spårningslänk till lagd order.

Hur samlar vi in personuppgifter?  

Holars AB samlar in personuppgifter när du registrerar dig som kund eller gör en beställning via holars.se eller via epost. Vissa personuppgifter (namn, mailadress) samlas in vid användning av livechat samt vårt kontakta oss schema. Några personuppgifter samlas in via cookies för att ge dig som användare en så bra upplevelse som möjligt på vår hemsida.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

- Personuppgifter vi samlar in när du registrerar dig som kund.

 När du registrerar dig på holars.se lagras dina personuppgifter i vår webbleverantörs krypterade servrar. Holars.se använder SSL (Secure sockets layer). SSL används för att kryptera data som överförs från webbläsare och webbserver. Webbadresser som skyddas med SSL börjar med https och inte http. Den data vi lagrar är för att du ska kunna göra köp i vår webbutik. Personuppgifter vi lagrar vid registrering är:

- Företagsnamn eller Förnamn & Efternamn.
- Org.nr (Företag)
- Fakturaadress (Adress, postnummer, ort)
- Leveransadress (Adress, postnummer, ort)
- E-postadress
- Mobilnummer
- Kontaktperson
- Lösenord (som krypteras i vår webbleverantörs servrar)
- Om du vill ta emot nyhetsbrev.

- Personuppgifter vi & betalningspartner samlar in när du gör ett köp.

Vi erbjuder många olika betalningslösningar som Klarna faktura, Klarna konto, DIBS kortbetalning och Fortnox faktura. När du använder dig av dessa tjänster godkänner du deras villkor och policys, samt godkänner våra köpevillkor & vår personuppgiftpolicy. Uppgifterna lagras av oss och våra partners för att uppfylla en rättslig förpliktelse mellan oss och dig som kund. Lite längre ned på sidan kan du läsa mer om alla våra partners dataskyddspolicy/personuppgiftpolicy.

När du gör en beställning hos oss och betalar med Klarna faktura, Klarna Konto, DIBS kortbetalning eller Fortnox faktura lagras köpet också i vårt bokföringsprogram Fortnox. Enligt bokföringslagen måste detta lagras i 7 år. Det som lagras när du beställer hos oss är:

- Företagsnamn eller Förnamn & Efternamn (som privatperson)
- Fakturaadress (Adress, postnummer, ort)
- Leveransadress (Adress, postnummer, ort)
- Datum
- Ordernummer
- Kontaktperson
- Betalningstyp (Klarna, DIBS, Faktura)
- Märkning
- E-postadress
- Mobilnummer

Klarna Faktura & Klarna Konto dataskyddpolicy.  

Genom att använda Klarnas tjänster, accepterar du Klarnas dataskyddspolicy och Klarnas behandling av dina personuppgifter. Du godkänner också att Klarna använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår Klarnas dataskyddspolicy innan du använder deras tjänster.

DIBS kortbetalning personuppgiftpolicy.

Din betalning är säkrad genom att Holars AB använder DIBS (www.dibs.se) som betalväxel. DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser. Holars AB har därmed aldrig tillgång till kort informationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter.

Pacsoft online / Postnord (Fraktbolag)

Vi skickar ut våra beställningar med fraktbolaget Postnord. Vid lagd order skickas leveransinformation automatiskt till portalen Pacsoft online. Pacsoft online sparar ditt företagsnamn eller förnamn & efternamn, leveransadress, mobilnummer och mailadress.

Till vem lämnar vi ut personuppgifter?

Dina uppgifter delas ut till våra betalningspartners, logistikpartners, bokföringspartner samt via orderbekräftelse via e-post till dig och oss vid köp.

Hur ändrar jag mina registrerade uppgifter?

För att få tillgång till vilka personuppgifter vi sparar eller rätta felaktiga personuppgifter kan du logga in med ditt konto på holars.se. För att radera ditt konto kan du kontakta info@holars.se. Det är inte säkert att vi kan radera alla uppgifter då vi måste följa bokföringslagen där vi måste vid köp lagra i 7 år.

Registrering till nyhetsbrev.

För registrering till vårt nyhetsbrev använder vi en kryssruta där du som kund vid registrering kan välja om du vill ha nyhetsbrev eller inte. Kryssar du i rutan lagras ditt förnamn, efternamn, företagsnamn (om registrerad som företag), epost, samt datum när du registrerade dig till nyhetsbrevet. För att skicka mail använder vi programmet Mailchimp och det är där informationen ovan lagras. Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev genom att avregistrera dig i avregistreringslänken som vi skickar med i varje nyhetsbrev eller maila till info@holars.se

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Dina personuppgifter sparas så länge det är nödvändigt för att uppfylla rättsliga förpliktelser samt ändamålet till varför dom samlades in. När du registrerar dig till vårt nyhetsbrev sparas du i nyhetsbrev listan tills uppsägning sker genom att använda avregistreringslinken som finns längst ned i varje mail eller genom att skicka begäran om avregistrering till info@holars.se.

Cookies (Informationskapslar)

Vi använder cookies för att ge dig som användare en så bra upplevelse som det går. En cookie är en textfil som lagras på din dator så att du som kund exempelvis kan lägga till en produkt i din varukorg. Om du inte vill använda dig av cookies kan du avaktivera cookies i din webbläsares inställningar.

Holars.se använder Googles annonstjänster.

Vi använder Google analytics spårning för att:

Göra våra annonser mer effektiva.
Få rapporter om annonsaktivitet.
Analysera hur användare använder holars.se.
Analysera hur användare hittade till oss.

Läs mer om hur google analytics använder personuppgifter här.

Kontakta oss.

Om du vill ändra eller ha tillgång till dom personuppgifter som vi behandlar kan du logga in på holars.se och trycka på mitt konto --> ändra uppgifter. Vill du radera ditt konto eller om du har några andra frågor kan du kontakta oss på info@holars.se

För att lämna in klagomål med anledning av hur vi behandlar dina personuppgifter kan du göra det till datainspektionen. Se mer information om hur du gör det på www.datainspektionen.se

Ändringar i Holars AB's personuppgiftpolicy.

Holars AB förbehåller sig rätten att när som helst ändra, lägga till eller ta bort text i personuppgiftpolicyn om det är nödvändigt för att korrigera fel eller uppfylla nya regler, lagar eller krav. Den nya personuppgiftpolicyn ska då publiceras på holars.se.

Uppdaterad 2018-05-22